Ljud från en Airbus A350 har blivit musik

Hur skulle musik skapad från ett flygplan låta? Har du någon gång funderat på det så har nu Singapore Airlines svaret då deras nya flyglinje till Seattle invigdes med en ny låt skapad av enbart ljud från en Airbus A350.

Singapore Airlines invigde i förra veckan en ny flyglinje till Seattle och under invigningen presenterades något mycket speciellt. Nämligen ljud från en Airbus A350-900 i ny tappning då Seattle-artisten Chong the Nomad skapat en låt av ljuden från flygplanet.

”Seattle är känt för sitt rika muskliv och med lanseringen av vår första flygning till staden ville vi ha lite roligt och hylla Seattles arv genom att skapa den nya låten som är unik”, säger Campbell Wilson, Senior Vice President Sales and Marketing på Singapore Airlines.

Låten har fått namnet Non-stop och är instrumental med ljud både utifrån flygplanet och inifrån kabinen, vilket innebär många välkända ljud för flygresenärer. Exempel på ljud som garanterat känns igen är ljudet av klickande säkerhetsbälten, landställ som fälls upp och rytande motorer.

Huruvida Non-stop är bra eller dålig är upp till betraktaren att avgöra och det går att lyssna på låten via Spotify. Singapore Airlines har också skapat en bakom kulisserna-film där skapandet av låten är möjlig att se.

(Foto: Singapore Airlines)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.