Storbritannien storsatsar på grönt flyg

Storbritannien har nu tillkännagivit att man kommer investera 300 miljoner pund för att göra flyget grönare under banderollen ”The Future of Flight Challenge”.

Den brittiska regeringen har nyligen lanserat ett 300 miljoner pund-projekt som ska innebära satsningar på att göra flyget grönare. Initiativet innebär att nya tekniker ska kunna testas och lanseras år 2025 enligt Simple Flying.

Huvudpunkterna i projektet inkluderar hållbara alternativa bränslen, el-flygplan och självstyrande flygplan. Den brittiska staten kommer att stå för 125 miljoner pund medan flygindustrin själva kommer att investera 175 miljoner pund i projektet och

Brittiska Aerospace Technology Institute som är en av initiativtagarna kommer även att hålla en workshop i januari för att då gå in i detalj på de utmaningar som man står inför. Under år 2021 hoppas man även kunna visa ett luftrumssystem som är uppbyggt på artificiell intelligens och år 2023 hoppas man även ha inkluderat drönare i det brittiska luftrummet.

(Foto: Heart Aerospace)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.