Stabil augusti för SAS

Under augusti flög 2,8 miljoner passagerare med SAS vilket är en ökning på 0,4 procent och visar på en stabil sommarmånad för SAS.

Cirka 2,8 miljoner passagerare reste med SAS under augusti, en ökning med 0,4 procent jämfört med samma månad förra året. Passageraryielden och enhetsintäkterna fortsätter att utvecklas positivt samtidigt som den operationella stabiliteten är kvar på höga nivåer vilket glädjer SAS.

SAS totala kapacitet ökade med en procent vilket innebar att kabinfaktorn sjönk 0,9 procentenheter, till 77,9 procent, jämfört med augusti år 2018. Regulariteten ökade däremot med 0,6 procentenheter till 99,5 procent och punktligheten ökade med 10 procentenheter till 81,9 procent.

Jämfört med samma period föregående år var efterfrågan starkare på inrikes och intraskandinaviska linjer medan eftfrågan på de interkontinentala linjerna var lägre. Detta delvis drivet av politisk oro i Hong Kong samt en lägre efterfrågan på fritidsresor till Nordamerika.

”Under sommarens högsäsong, som inkluderar augusti, ökade antalet passagerare jämfört med förra året. Jag är glad att det ihärdiga arbete som utförs av våra medarbetare, gör att vi kunnat upprätthålla en hög operativ kvalitet även under augusti. Tittar vi framåt ser vi en god efterfrågan i antal bokningar jämfört med förra året och jag ser fram emot att välkomna våra passagerare ombord”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS i en kommentar.

(Foto: Peter Wemmert/Kameratrollet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.