Regional Jet ska flyga mer för SAS

Regional Jet får nu ett utökat förtroende från SAS då antalet flygplan från det estniska flygbolaget ska utökas från tio till 15 i SAS linjenät.

Idag flyger Regional Jet med tio flygplan på uppdrag av SAS. Det är åtta ATR 72-600 och två Bombardier CRJ 900 med baser i Aarhus, Billund, Köpenhamn och Stockholm som tillsammans med CityJets drygt 20 CRJ 900 flyger på SAS tunnare linjer.

Men i slutet på mars nästa år, när sommartidtabellen år 2020 tar sin början, utökas antalet flygplan från Regional Jet till 15 då SAS väljer att ta in ytterligare fem CRJ 900 från det estniska flygbolaget. De fem nya flygplanen ska baseras i Tallinn samt Vilnius och därifrån flyga ut på SAS linjenät via Stockholm och Köpenhamn.

SAS ansvarige för den externa produktionen Mikael Wångdahl säger att man valt Regional Jet som en strategisk partner för att de uppfyller SAS krav när det gäller säkerhet, punktlighet, regularitet och servicekoncept på en professionell nivå skriver check-in.dk.

Men när Regional Jet får utökat förtroende så kommer SAS att avsluta ett wet-lease avtal på två CRJ-flygplan hos spanska Air Nostrum och tre CRJ 900 från CityJet kommer också att sluta flyga för SAS. Det gör att CityJet under nästa år kommer att flyga med 19 stycken CRJ 900 på uppdrag av SAS.

Det är också mycket möjligt att Regional Jet kommer att synas mer på den svenska marknaden då deras infasning av Embraer 195-flygplan, till en än så länge okänd kund, passar lägligt med BRAs planer på att wet-leasa in jetflygplan till sin flotta efter att Avro RJ lämnar BRA under början av nästa år.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.