Tvärnit för byggandet av världens största flygplats

En nedgång i både turismen och ekonomin gör nu att Dubai Airports stoppar utbyggnaden av världens framtida största flygplats, Dubai World Central Airport, som är tänkt att ersätta Dubai International.

Utbyggnaden av Dubai World Central Airport så att flygplatsen ska kunna ta emot 260 miljoner resenärer årligen och bli världens största flygplats stoppas nu då turismen och ekonomin backat de senaste åren i Dubai. Detta rapporterar Bloomberg med hänvisning till anonyma källor.

Dubai Airports som driver både World Central och Dubai International Airport säger i en kommentar till Bloomberg att man just nu utvärderar den långsiktiga planen för World Central Airport och att en tidsplan samt detaljer för framtiden ännu inte är fastlagda.

Dubai World Central Airport har redan idag en kapacitet på att ta emot 26 miljoner resenärer per år, men endast 900 000 passagerare fördelat på tio flygbolag använde flygplatsen under förra året enligt check-in.dk. Dessutom har Emirates Sky Cargo sin hubb på flygplatsen.

Dubai World Central Airport är alltså långt ifrån den framtida kapaciteten på 260 miljoner resenärer årligen som gör flygplatsen till världens största och samtidigt ersättare till dagens Dubai International Airport där Emirates har sin jättehubb. Nu återstår det att se om flygplatsen överhuvudtaget kommer att fortsätta utvecklas.

(Foto: Emirates Institution for Advanced Science and Technology)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.