Nya slottar öppnar för skandinavisk Tokyo-linje

Japan har fördelat 50 nya slottar på Tokyo Haneda International Airport till nio länder med trafikstart I slutet på mars nästa år. En av de dagliga slottarna som skapats är vigd för Skandinavien och kan innebära en ny flyglinje till Japan antingen från Norge, Danmark eller Sverige.

Tokyo Handeas internationella flygplats har nyligen fördelat 50 nya slottpar på flygplatsen för att möjliggöra nya flyglinjer till och från Japan. De japanska flygbolagen och övriga flygbolag delar lika på antalet slottar som man får från den 28 mars år 2020.

12 av de nya dagliga slottarna är till USA-linjer, åtta till Kina, två till Ryssland samt Australien medan en daglig flygning ges möjlighet från Haneda till Indien, Italien, Turkiet, Finland och Skandinavien. För Finlandes del är det Helsingfors som är den givna destinationen och det är Japan Airlines som har lagt beslag på den finska slotten.

De japanska flygbolagen ANA och Japan Airlines har även blivit tilldelade nya slottar till USA, Kina, Australien, Indien och Ryssland.

När det gäller den skandinaviska slotten är det däremot mer osäkert och en eventuell ny flyglinje kan startas från Tokyo-flygplatsen till Norge, Danmark och Sverige. Klart är däremot att om trafik startas så är det ANA som ska flyga då de valt Skandinavien-slotten tillsammans med Italien och Turkiet.

Alla tre skandinaviska länder har sina fördelar, med Norge som har en stark turism från Asien, Köpenhamn har den största hubben i Skandinavien vilket talar för Danmark och Stockholms geografiska läge för optimal flygtid talar för Sverige, för att nämna några faktorer för en ny flyglinje från Japan till Skandinavien.

Idag har Haneda-flygplatsen ingen direktlinje till Skandinavien utan den enda direktlinjen till Japan från Skandinavien går till Tokyo Narita med SAS från Köpenhamn.

(Foto: Sho233531)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.