TAROM omstrukturerar – 300 personer uppsagda

Över 300 anställda kommer att förlora sin jobb i en första del av rumänska TAROMs omstrukturering som ska skära ner flygbolaget och det är även tal om att fler anställda riskerar att förlora sina jobb.

Drygt 300 personer kommer att bli överflödiga när det rumänska flaggflygbolaget TAROM ska omstruktureras enligt flygbolagets styrelse. Till en början rör det sig främst om personer inom den icke kommersiella verksamheten och på den ekonomiska avdelningen som kommer att förlora sina jobb.

Det är dock tal om att fler kan förlora sina jobb och då har man riktat in sig på sin tekniska personal där man menar att det finns många som inte kan utnyttja sin fulla potential hos TAROM. Det kommer dock att utvärderas framöver om hur många av de totalt 470 anställda på den tekniska avdelningen som kan försvinna.

TAROM är det äldsta flygbolaget i Rumänien och har idag 25 flygplan från Airbus, ATR och Boeing i flottan. Man har sin huvudbas i Bukarest och flyger därifrån till ett 50-tal reguljära- och charterdestinationer. Nyligen har man också beställt nio nya ATR-flygplan.

(Foto: Kiefer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.