SAS – Arlanda tappar Los Angeles till Kastrup

I januari öppnar SAS en ny direktlinje från Köpenhamn till Los Angeles. Det innebär att rutten som SAS för närvarande flyger från Stockholm till Los Angeles, flyttas till Kastrup från och med januari 2020. 

SAS väljer nu att flytta sina flygningar till Los Angeles från Stockholm till Köpenhamn med start den 13 januari nästa år. Tack vare flytten kommer rutten att opereras dagligen från och med slutet av mars, istället för sex dagar i veckan. Det innebär en förbättrad tillgänglighet till den amerikanska västkusten för resenärer från hela Skandinavien.   

”Det finns en stor efterfrågan från våra resenärer att flyga till Los Angeles från Köpenhamn som vi nu kan möta med en attraktiv tidtabell och dagliga avgångar för våra kunder från Köpenhamn, Öresundsregionen och men också från resten av Skandinavien”, säger Karl Sandlund, kommersiell direktör på SAS.   

För Stockholmsresenärer blir det alltså byte på Kastrup om man vill resa till Los Angeles med SAS framöver, men med goda anslutningsmöjligheter. 

”SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna optimera rutterna för våra passagerare”, säger Karl Sandlund.

Från och med 13:e januari 2020 gäller följande tidtabell

SK931 avgår från Köpenhamn kl 09:35 och ankommer Los Angeles kl 12:15 samma dag. 
SK932 avgår från Los Angeles 14:00 och ankommer Köpenhamn 10:10 dagen efter.

Från och med den 31 mars opereras linjen sju dagar i veckan.

Foto: Bene Riobó

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.