Ronneby oroliga för flygtrafiken

Med ett passagerartapp på elva procent hittils under 2019 är nu Ronneby kommun oroliga att BRA eller SAS ska sluta trafikera Ronneby Airport vilket man menar får katastrofala konsekvenser.

De första sju månaderna under året visar att Ronneby Airport förlorat elva procent av resenärerna jämfört med samma period föregående år. Det stora tappet gör nu att Ronneby kommun är oroliga för att antingen BRA eller SAS ska lämna flygplatsen vilket kommunalrådet Roger Fredriksson menar får katastrofala konsekvenser för Blekinge.

För att förhindra att något av de båda flygbolagen drar sig ur Stockholmstrafiken ska kommunen i november anordna ett möte med Swedavia, BRA och SAS samt andra aktörer för att få en uppdaterad bild av läget. Kommunen vill också få en konsekvensbeskrivning för de aktörer som idag använder flyget på Ronneby Airport om flyget skulle försvinna.

Om BRA eller SAS väljer att sluta flyga till Ronneby innebär det högre biljettpriser och en minskad attraktivitet för Blekinge-regionen. Därför menar kommunalrådet Roger Fredriksson att man måste värna om flyget i Blekinge, annars skulle konsekvenserna bli katastrofala för länet enligt en kommentar i SVT.

(Foto: Peter Phillips)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.