Strejktätt i september för Ryanair

Ryanairs piloter som är anställda i Spanien och medlemmar i pilotfacket SEPLA planerar för fem strejkdagar i september som delvis ska genomföras samtidigt med spansk kabinpersonal som planerar för att strejka tio dagar under månaden.

Ryanair står inför strejkhot i Spanien då 900 piloter i fackförbundet SEPLA planerar att gå ut i strejk den 19, 20, 22, 27 och 29 september. Anledningen är Ryanairs beslut att stänga ned baserna på Lanzartote, Teneriffa, Las Palmas och Girona utanför Barcelona vilket innebär att 120 jobb går förlorade.

SEPLA menar att Ryanair försöker att skapa ett lågpris på lågprisbolag där löner och standarder drivs ner. Exempel på detta är Ryanairs nya bolag polska Buzz Air och Lauda menar man.

Ryanair å sin sida säger att de baserna som ska läggas ned är olönsamma och att beslutet om att lägga ned dem inte kommer att ändras även om strejk utbryter.

Även spansk kabinpersonal i de spanska fackförbunden USO och SITCPLA har varslat om strejk i september och då totalt tio dagar i september där flera av dem sammanfaller med pilotstrejkerna.

(Foto: Ryanair)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.