BRAs Avro-flygplan ute till försäljning

BRAs utfasning av Avro-flygplanen går vidare och nu är samtliga flygplan utsatta till försäljning och det sista flygplanet ska finnas tillgängligt för en ny köpare under det första kvartalet nästa år.

BRAs tio Avro-flygplan, åtta RJ 100 samt två RJ 85 som ska börja fasas ut under året är nu ute till försäljning på flygplansmarknaden genom mäklaren Skyworld Aviation. De första flygplanen kommer att finnas tillgängliga under det fjärde kvartalet i år och de sista under det första kvartalet år 2020 skriver Flight Global.

Förutom en försäljning av flygplanen har BRA också annonserat ut komponenter, reservdelar, verktyg och reservmotorer till Avro-flygplanen som ett helhetspaket.

Detta innebär alltså att samtliga jetflygplan i BRAs flotta med stor sannolikhet är borta under det första kvartalet nästa år och innan dess hoppas flygbolaget ha en ny jetlösning på plats. Det ska då röra sig om wet-lease av jetflygplan för främst användning på linjerna till Stockholm Bromma från Göteborg och Malmö.

Enligt uppgifter till flyg24nyheter har irländska Stobart Air varit en tänkbar kandidat, men BRA säger att man utvärderar olika potentiella operatörer och estniska Nordica är ett bolag som också nämnts då man planerar att fasa in Embraer -flygplan i flottan som kan trafikera Bromma.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.