Qantas blir första flygbolag att flyga A321F

Efter ett utökat avtal med den australiensiska posten har Qantas beslutat att utöka flottan med tre Airbus A321 i fraktversion vilket gör flygbolaget till lanseringskund för det annars populära passagerarflygplanet.

Qantas har genom sitt dotterbolag Qantas Freight bestämt sig för att beställa tre stycken Airbus A321 i fraktversion. Detta efter ett utökat avtal om fraktransporter med den australiensiska posten.

De tre Airbus-flygplanen kommer att konverteras från A321 i passagerarversion till A321F för levereans i oktober 2020 och Qantas blir med beställningen på tre konverterade flygplanet det första flygbolaget någonsin att använda A321 i fraktversion.

Qantas Group-bolaget Express Freighters Australia kommer att flyga de tre A321F på uppdrag av Qantas när de väl levererats.

Idag har Qantas tillgång till 13 fraktflygplan, samtliga wet-leasade, för fraktflygningar och till det kommer också fraktkapacitet på Qantas ordinare passagerarflygningar som utförs med drygt 130 flygplan.

(Foto: Qantas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.