Framtiden oviss för Norrköping Airport

Återigen är framtiden för Norrköping Airport oviss då kommunen inte vill ge mer ekonomiskt stöd till nya flyglinjer och att man nu ska utreda hur flygplatsens framtid ska se ut.

Flybmis konkurs tidigare i år lämnade Norrköpings flygplats utan en reguljär året runt-linje och det har hittills inte varit något flygbolag som varit intresserade att axla flybmis roll. Det har fått Norrköpings politiker att nu säga nej till eventuellt ekonomiskt bidrag till framtid reguljära flyglinjer för att täcka uppstartskostnader och förluster på flygningar till och från Norrköping.

Dessutom säger kommundirektören Martin André till Sveriges Radio att kommunen nu ska titta på hur framtiden för Norrköping Airport ska se ut. I dagsläget finns det enbart charterflygningar och en säsongslinje till Visby från Norrköping och det har fått kommunen att fundera på att ändra flygplatsens inriktning.

För Norrköping Airport finns det i nuläget tre alternativ när framtiden ska utredas. Det första är att fortsätta driva flygplatsen som idag med enbart chartertrafik, det andra är att ha chartertrafik men att också satsa på reguljärflyget igen. Det sista alternativet innefattar endast att ha nyttotrafik på flygplatsen som brandflyg, ambulansflyg och privatflyg. Dessutom kan fraktflyg vara aktuellt enligt Sveriges Radio.

(Foto: Norrköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.