Aktivister planerar för drönarsabotage mot Heathrow

Flygets klimatpåverkan på 3,5 procent av människans totala påverkan upprör enormt och brittiska klimataktivister planerar nu att använda drönare för att försöka lamslå Heathrow i mitten av september.

Brittiska klimataktivister med namnet Heathrow Pause vill sätta press på den brittiska regeringen för att minska flygets koldioxidutsläpp och därför planerar man att använda sig av drönare för att stoppa trafiken på London Heathrow Airport från den 13 september.

Den aktivistgrupp som planerar att utföra drönarflygningarna säger att de kommer flygas inom den säkerhetszon som på cirka fem kilometer som omger Heathrow, men däremot inte i direkt närhet av de två start- och landningsbanorna. Därför kommer man inte att äventyra någons säkerhet enligt aktivisterna själva.

Aktionen är enligt Heathrow Pause en symbolisk aktion där man använder sig av juridiska kryphål för att protestera och uppmärksamma den mest allvarligaste och akuta kris som mänskligheten någonsin ställts inför.

London Heathrow Airport å sin sida menar att aktion är olaglig och kontraproduktiv, men att man har en plan för att se till att flygtrafiken inte kommer att påverkas. Dock säger flygplatsen att det är en säkerhetsrisk att flyga inom den fem kilometers zon som aktivisterna planerar att flyga.

(Foto: Mike McBey)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.