Så viktigt är valet av flygbolag för de svenska resenärerna

En majoritet av svenskarna som reser utomlands med flyg tycker att valet av flygbolag är viktigt. Totalt uppger 55 procent av de svenska resenärerna att det flygbolag som de väljer inför en utlandssemester är ganska eller mycket viktigt, enligt Tickets senaste Sifoundersökning.

”Många resenärer är mycket prismedvetna när de letar flygbiljetter utomlands, men likväl är det många som väljer bort flygbolag som de inte känner förtroende för. I en starkt konkurrensutsatt bransch är kundernas bild av varumärket viktigt”, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Sverige är en intressant marknad för många internationella flygbolag. Befintliga bolag lanserar nya flyglinjer, och flera nya aktörer tittar på lansering av nya linjer främst med Arlanda i Stockholm och Kastrup i Köpenhamn som bas. Konkurrensen är stenhård och låga priser lockar många resenärer, men flygbolagets varumärke och det förtroende som varumärket har hos de svenska resenärerna är av stor vikt enligt en Sifoundersökning som Ticket beställt.

12 procent av de svenska resenärerna tycker att valet av flygbolag när de ska flyga på en semesterresa utomlands är mycket viktigt, och väljer aktivt bort flygbolag som de antingen själva har haft sämre erfarenheter av tidigare eller inte har hört eller läst goda recensioner om. Ytterligare drygt 4 av 10 resenärer, 43 procent, uppger att flygbolagsvalet är ganska viktigt, och söker sig aktivt till flygbolag som de har förtroende för.

”Det är inte bara bra eller dåliga recensioner som påverkar resenärerna, att de över huvud taget känner till flygbolaget ifråga spelar stor roll. Detta gör att många för svenskar mindre kända flygbolag, exempelvis från Mellanöstern, har en längre uppförsbacke att klara av för att nå de svenska resenärerna”, säger Katarina Daniels.

Åsikten kring vilken betydelse valet av flygbolag har för en semesterresa är relativt lika för samtliga svenska resenärer, oavsett var i landet man bor enligt undersökningen. Däremot anser kvinnor i större utsträckning än män att flygbolaget är viktigt. 59 procent av kvinnorna anser att valet av flygbolag är ganska eller mycket viktigt, jämfört med 51 procent av männen.

Hur viktigt är valet av flygbolag för dig när du ska flyga på utlandssemester?

  1. Mycket viktigt, 12 procent
  2. Ganska viktigt, 43 procent
  3. Ganska oviktigt, 31 procent
  4. Mycket oviktigt, 8 procent
  5. Tveksam, vet ej, 7 procent

(Foto: Peter Phillips)

En kommentar

  1. Tja.Jag flyger mellan Paris-Stockholm och altenerarar mellan Sas,air France ,Norweigian.Air France är inte bra när det är kris(typ askmolnet) De är mycket svåra att få kontakt med både i Stockholm och i Frankrike. Ingen fungerande hemsida.Fransmännen är struligare vid i lastningen . De är mer försenade än Sas.Det är min erfarenhet som skriver. Fransk carbin personal är kompitent. Sas är mer i tid . Allt är enklare egentligen.Norweigan har jag flyget och de har toppen personal.De senaste gångerna har flyget varit fösenad vid starten . Inget flyg inne vid gaten vid avgången. Ryan har jag bara positivt att säga om Dubbla dörrar vid lastningen.De som är emot är att det tar så lång tid totalt mellan Paris-Sthlm.3 timmar innan från Port Maillot + flygtid sedan resan från Nyköping. Priset skall vara en bra bit under de andra.Mitt tips Boka i tid Kolla bolagens hemsida och kolla med de stora bokningsaiterna.När bolaget inte har plats så får bokningssaiterna andvända sin tilldelning.Inget bolag är så mycket bättre än de andra.Vän av ordning säger då att jag får ju mat på Air France.Kolla priset så är nog maten inlagd där. J.L

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.