Ny chans för norsk flygplats

Efter tre år utan reguljära flygningar kan det nu finnas en chans att Rygge-flygplatsen utanför Oslo öppnar för civil trafik igen under nästa år.

I oktober 2016 genomförde Ryanair den sista civila flygningen från Oslo Moss Rygge flygplats i Norge efter att en ny norsk passageraravgift skrämt i väg det irländska lågprisflygbolaget och sedan dess har det funnits många spekulationer kring vad som ska hända med flygplatsens civila del.

Nu verkar det dock finns en möjlighet till att flygplatsen återigen öppnar för civil trafik då flygplatsens ägarbolag Jotunfjell Partners i denna veckan ska ta beslut om Rygge flygplats ska återöppnas i april år 2020.

Beslutet vilar dock på att man fått in ett svar från ett tillfrågat flygbolag om eventuell trafik och det skulle man ha fått under förra veckan men det har uteblivit. Därför kan det dröja ytterligare innan ett beslut om Rygge flygplats återigen kan öppna för civil reguljär flygtrafik.

(Foto: Johanroed)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.