BRA punktligast i världen?

BRA redovisar hittilis i år en punktlighet på 93 procent och det innebär att man toppar världsrankingen i punktlighet, men flygbolaget ställer sig frågande till varför man inte är med i rankingen.

93,1 procents punktlighet för BRA hittills i år betyder att flygbolaget toppar världsrankningen för flygbolags punktlighet överlägset. BRAs punktlighetsstatistik inkluderar alla avgångar, till samtliga orter i Sverige från årsskiftet fram till den första augusti och hade bolaget omfattats av OAGs statistik över världens punktligaste flygbolag hade man toppat listan överlägset.

Etta på OAGs punktlighetsstatistik för 2018 är nämligen Copa Airlines som hade en punktlighet på 89,79 procent följt av Air Baltic, 89,17 proent och Hong Kong Airlines 88,11 procent. Hur punktlighetstoppen ser ut hittils under 2019 är däremot mer oklart.

Bland annat brittiska tidningen The Telegraph har listat världens punktligaste flygbolag, men där lyser BRA med sin frånvaro. Varför BRA inte finns med i rankningen som kommer från OAG och sajten Flight Global, som omfattar såväl stora som mindre reguljärflygbolag ställer sig nu flygbolaget frågande till. OAGs krav för att ett flygbolag ska kunna ingå i punktlighetsstatistiken är bland annat att man ska ha genomfört minst 18 000 reguljära flygningar under ett år och vara topp-250 över världens flygbolag gällande tillgängliga stolskilometer, ASK.

BRAs punktlighetsstatistik för avresor och ankomster följer varandra väl, eftersom det är ovanligt med orsaker längs själva resvägen som försenar ett flyg. Vanligaste förseningsorsaken för inrikesflyget i Sverige är väderrelaterade anledningar.

Foto: BRA

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.