Reguljärflyget tillbaka i Jönköping

Efter ett sommaruppehåll där BRA lämnade och Air Leap kom tillbaka har Jönköping Airport återigen reguljär flygtrafik och man hoppas även få igång utrikestrafiken i höst.

Air Leap lämnade Jönköping-Stockholm Arlanda i vintras då konkurrensen från BRAs flygningar till Stockholm Bromma blev för stor. När sedan BRA i sin tur beslutade att stoppa sina flygningar strax före sommaren beslutade Air Leap sig för att återvända till Jönköping och i måndags var det premiär.

På Air Leaps premiärtur till Arlanda den 26 augusti fanns det 16 passagerare ombord på en SAAB 340 som har plats för 34 passagerare.

Jönköping Airports VD Rony Forsberg säger till Sveriges Radio att det är precis runt de passagerarsiffrorna, helst något högre, som man behöver ligga för att hålla kvar flyglinjen till Stockholm. Framöver kommer Air Leap att flyga 16 rotationer i veckan mellan Jönköping och Stockholm Arlanda med SAAB 340.

När nu inrikestrafiken är tillbaka i Jönköping tar flygplatsen sikte på att även få igång den reguljära utrikestrafiken efter att flybmis konkurs tidigare i år lämnade flygplatsen utan förbindelser till Frankfurt.

Under hösten hoppas VD Forsberg få klart med flyglinjer både till Köpenhamn och Frankfurt och förhandlar nu med tänkbara flygbolag enligt SVT.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.