SAS utökar på dansk-norsk flyglinje

När vintertidtabellen startar i slutet på oktober kommer SAS att öka kapaciteten mellan Aalborg och Oslo, en linje där man tidigare konkurrerat ut Sun Air.

Aalborgs flygplats har sedan en tid tillbaka önskat att SAS kunnat skruva upp kapaciteten på linjen till Oslo, men kapaciteten har saknats fram tills nu. SAS planerar nämligen att från den 27 oktober att öka antalet avgångar från sex till nio avgångar i veckan vilket motsvarar en kapacitetsökning på 60 procent.

De utökade antalet avgångar innebär att det blir möjligt att resa över dagen för affärsresenärer under de flesta vardagar i veckan. SAS kommer att flyga en morgonavgång varje vardag från Aalborg och sedan eftermiddagsflygningar från Oslo tisdag-fredag med retur till den norska huvudstaden. Därutöver blir det ytterligare en kvällsavgång från Oslo varje vardag. Dessutom tillkommer en rotation på söndagar.

Flyglinjen kommer att trafikeras av SAS underleverantörer Nordica och CityJet med ATR 72-600 respektive Bombardier CRJ 900. Tidigare har även danska Sun Air of Scandinavia trafikerat sträckan Aalborg-Oslo, men när SAS gick in på linjen blev konkurrensen för svår och idag är SAS ensamma på sträckan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.