Även Icelandair ger upp hoppet om att flyga B737 MAX i år

Precis som många andra operatörer av Boeing 737 MAX har Icelandair nu tagit ur flygplanet ur sitt trafikprogram resten av året vilket innebär att närmare en tredjedel av Icelandairs tilltänkta kapacitet är borta.

Icelandair planerade för att Boeings 737 MAX skulle stå för 27 procent av kapaciteten under 2019, men sedan flygförbudet på typen står MAX-flygplanen för noll procent och kommer så att göra under resten av året hos det isländska flygbolaget enligt check-in.dk.

Tidigare har Icelandair varit ett av de flygbolagen som varit mest optimistiska kring när flygförbudet på MAX-flygplanen kan hävas, men nu ställer man sig alltså till raden av flygbolag som ger upp några tankar på att flyga med MAX under 2019.

Som en lösning på den kapacitetsbrist som uppstått hos Icelandair under sommaren har man wet-leasat in fem flygplan för att täcka de flesta flygningar som de nio MAX-flygplan som skulle genomfört för Icelandair. Under den lugnare vintertidtabellen är det däremot inte planerat för några wet-lease flygplan hos Icelandair.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.