Qantas inleder testflygningar mellan Sydney och London

Qantas planer på att flyga direkt mellan Sydney och London går vidare och nu ska ett antal testflygningar genomföras innan ett slutgiltligt beslut tas om Project Sunrise.

Qantas Project Sunrise går nu vidare med testflygningar från Sydney till både London och New York utan mellanlandning. Faller allt väl ut så hoppas man börja flyga reguljära direktflygningar från Sydney till London och New York år 2022.

Tre testflygningar till Sydney, två från New York och en från London, kommer att genomföras under hösten med en Boeing 787 Dreamliner med 40 personer ombord, inkluderat piloter, kabinpersonal och passagerare. De personerna kommer att agera testpersoner då Qantas tillsammans med medicinsk personal ska se hur människan reagerar på en så lång flygning som 19 timmar. Anledningen till att endast 40 personer ska finnas ombord på testflygningar beror på att man vill spara så mycket vikt som möjligt.

Qantas tittar även på hur man ska göra för att optimera människan för en sådan lång flygning och planerar bland annat för olika måltidscheman och simulerade upp- och solnedgångar. Dessutom vill man även undersöka hur fort man kan återhämta sig från jetlag på de ultra långa flyglinjerna.

Innan året är slut ska Qantas ha tagit ett beslut om man ska ge sig in på att flyga världens längsta flyglinjer, från Sydney till London samt New York, och vilken flygplanstyp man ska använda. I nuläget är både Airbus och Boeing med i diskussionerna och då Airbus A350 samt Boeings 787 som troliga flygplanstyper.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.