Förslag: Den tyska flygskatten ska gå tillbaka till flyget

Under en tysk luftfartskonferens har man föreslagit att Tysklands flygskatt ska gå tillbaka till flygets klimatarbete för att minska koldioxidutsläppen och inte sväljas upp av staten.

Under den tyska luftfartskonferensen i Leipzig under förra veckan lyftes ett nytt förslag om att den tyska flygskatten, som inbringade 1,2 miljarder euro till den tyska staten förra året, fram. Förslaget fick både stöd från flygbolag och flygbranschen i stort och innebär att samtliga intäkter från skatten ska gå tillbaka till flyget och finansiera för klimatvänliga initiativ i flygbranschen.

Tidigare har den tyska luftfartsassociationen BDL sagt att man vill göra flygresandet fritt från koldioxidutsläpp och ett steg för att nå det målet är att investera i effektivare flygplan och mer stöd för alternativa flygbränslen. Detta är något som kan påskyndas om den tyska flygskatten går tillbaka till flygbranschen.

Även den tyska transportministern stödjer förslaget om att flygskatten i Tyskland ska gå tillbaka till flygbranschens klimatarbete enligt Simple Flying. I nuläget innebär den tyska flygskatten en skatt på 7,50 euro per passagerare på korta flyglinjer följt av 23,43 respektive 42,18 euro per passagerare för medel- och långdistanslinjer.

Foto:  Radosław Drożdżewski 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.