Air Italy utökar linjenätet med hjälp av Finnair och El Al

Air Italy har skrivit två nya avtal med Finnair och El Al som tillför sex nya destinationer  till det italienska flygbolagets nätverk på Milano Malpensa Airport.

Fem destinationer i Finland och Tel Aviv i Israel tillkommer i Air Italys nätverk från bolagets största bas på Malpensa-flygplatsen utanför Milano efter två nya interlineavtal med Finnair respektive El Al.

”Ett av våra huvudmål är att expandera Air Italys nätverk för att kunna erbjuda mer resmöjligheter och förbindelser till våra kunder, säger Rossen Dimitrov från Air Italy om de nya samarbetena. 

De fem destinationerna som Air Italy-resenärer nu når genom Finnair via Milano är Helsingfors, Turku, Oulu, Kokkola och Rovaniemi. I retur får Finnair tillgång till Air Italys destinationer Dakar, Lagos, Accra, Sharm El-Sheikh samt Kairo från Maplensa.

Air Italys samarbete med El Al innebär ett interlineavtal på flygningar mellan Milano och Tel Aviv med fokus på att Air Italys nordamerikanska resenärer kan resa vidare till Israel från Milano. Dessutom öppnar Air Italy upp sitt inrikesnät med åtta destinationer för El Als resenärer.

(Foto: Simone Previdi)

En kommentar

  1. Karleby-Jakobstad är den officiella svenska benämningen på flygplatsen och också på städerna och inte ”Kokkola”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.