Succé för BRA mellan Malmö och Mallorca

Sista reguljära sommarflygningen till Mallorca från Malmö med BRA landade nyligen. Och mycket talar för en fortsättning nästa sommar. Drygt nio av tio platser bokades och då detta är första gången BRA flyger till Mallorca i reguljär flygtrafik, ser bolaget det som en succé.

Med en tuff inrikesmarknad med vikande passagerarsiffror kan BRA glädjas åt att deras nya utrikeslinje mellan Malmö och Mallorca varit en succé med drygt nio av tio platser sålda på flygningarna. Därför är det mycket som talar för att flyglinjen även kommer tillbaka under nästa sommar.

Biljettbokningen gick varm redan från start på Malmö-Mallorca och de populäraste avgångarna, som snabbast sålde slut var framförallt avgångarna i juni samt i början av juli. Många som ville flyga på de populära avgångarna blev utan plats, vilket BRA bara kan beklaga skriver man i ett pressmeddelande.

”Med facit i hand hade vi nog kunnat flyga ännu lite mer än vi gjort vilket vi tar med oss till planeringen till nästa sommar”, säger Magnus Friberg som ansvarat för Mallorcasatsningen hos BRA.

BRA lanserade i februari sitt direktflyg från Malmö till Mallorca och har flugit på sträckan på lördagar mellan den 15 juni och 3 augusti. En faktor till framgångarna menar BRA är tidtabellen med avgång från Malmö klockan 16.35 och från Mallorca klockan 21.10 vilket har maximerat tiden på Mallorca och passat bra för både utresa och hemkomst.

Alla BRAs flygresor, både inrikes och utrikes, är alltid klimatkompenserade utan extra kostnad för resenären, samtidigt som BRA både betalar svensk klimatskatt för flyg och köper utsläppsrätter genom EU-ETS. Alla som önskar kan dessutom boka Miljö Class hos BRA som inkluderar biobränsle.

”Vår kabinpersonal har fått en del frågor kring klimatkompensation och biobränsle under sommarens Mallorcaflygningar så vi ser att flyg och klimat intresserar våra resenärer”, säger Magnus.

Foto: BRA

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.