SAS-flygning tvingades vända på grund av rök

En Bombardier CRJ 900 som CityJet flög på uppdrag av SAS tvingades att landa på Malmö Airport under torsdagskvällen efter rök i kabinen. Efter en kontroll av flygplanet hittade man dock ingen brand ombord.

SAS flygning SK 2761 som under torsdagkvällen flögs av underleverantören CityJet med en Bombardier CRJ 900 med plats för 90 passagerare tvingades vända tillbaka och landa på Malmö Airport efter rökutveckling i kabinen.

SK 2761 lyfte klockan 21.49 från Köpenhamn med destination Warszawa och hade 63 personer ombord. Efter start upptäcktes dock rök i kabinen och man beslutade att vända mot Malmö i höjd med Bornholm och där landade man säkert klockan 22.15.

Ingen brand upptäcktes ombord när flygplanet undersöktes och samtliga passagerare har under natten bott på hotell i Köpenhamn och kommer under fredagen att flygas till Warszawa.

Enligt SVT som pratat med Patrik Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, har man spekulerat kring om det kan ha varit en kylfläkt som har blivit överhettad som orsakat röken.

Flygplanet, EI-FPO, är drygt två år gammalt och levererades till CityJet direkt från Bombardiers fabrik i Kanada i juni 2017.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.