Airbus fokuserar på A350

Inför den kommande flygshowen i Moskva, MAKS, i slutet på augusti, står det klart att Airbus nu riktar fokus mot att sälja fler A350-flygplan.

Under Paris Airshow var det Airbus A321XLR som stod i fokus och lockade köpare, men när Airbus nu förbereder sig för Moskvas flygshow, MAKS, på Zhukovsky International Airport den 27-31 augusti, är det fokus på A350 istället.

Airbus kommer att ha en A350-900 från certifieringsprogrammet för flygplanstypen på den statiska flygutställningen i Moskva och man kommer även genomföra flyguppvisningar med widebodyflygplanet. Dessutom kommer man ha en storskalig modell av en A350-1000 på plats under MAKS.

Airbus har idag en order på 14 stycken A350-flygplan från Aeroflot där inga leveranser ännu har börjat, men den europeiska flygplanstillverkaren gör nu en offensiv för att få ännu fler beställningar på A350-flygplanet från den ryska marknaden.

(Foto: Gyrostat)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.