Virgin och Delta-samarbete innebär nya långlinjer från Gatwick

Efter 28 års frånvaro kommer Virgin Atlantic att återigen börja flyga mellan London Gatwick och New York som en del av en gemensam expansion med Delta Air Lines.

I mitten av maj nästa år kommer Virgin Atlantic att återkomma med flygningar till New York från London Gatwick efter 28 års frånvaro på sträckan. Samtidigt kommer även Delta Air Lines att börja flyga till Boston från London-flygplatsen i ett gemensamt samarbete mellan de båda flygbolagen.

Förutom expansionen på Gatwick kommer Virgin Atlantic och Delta även att öka kapaciteten på Heathrow till New York-JFK med 15 procent när sommartidtabellen för nästa år träder i kraft i slutet på mars.

Virgin Atlantic och Delta Air Lines har sedan tidigare ett välutvecklat samarbete på flygningar mellan Storbritannien och Nordamerika tillsammans med Air France-KLM koncernen som svar på British Airways dominans på Storbritannien-Nordamerika.

(Foto: Simon Boddy)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.