Schweiziskt ambulansflyg till Sverige från år 2021

Efter långa och intensiva förhandlingar har Svenskt Ambulansflyg nu bestämt sig för att köpa sex PC-24-flygplan från Pilatus till ambulansflygningar i Sverige från år 2021.

Efter en period av långa och intensiva förhandlingar har Svenskt Ambulansflyg nu lagt en order på sex Piltaus PC-24-flygplan för ambulansflygningar i Sverige från år 2021.

Svenskt Ambulansflyg består av samtliga 21 regioner i landet och ska från år 2021 ansvara för ambulansflygningar över landet. Förutom att köpa in sex flygplan kommer man även att genomföra en upphandling för att hitta en operatör som ska flyga PC-24-flygplanen. Det är i nuläget oklart när en sådan upphandling ska påbörjas.

”Vi är mycket nöjda med att kunna presentera vårt köp av ambulansflyg och att vi har tilldelat Pilatus kontraktet. Flottan av PC-24-flygplan kommer att uppfylla samtliga behov av ambulansflygningar i hela Sverige,” säger Annika Tännström styrelseordförande på Svenskt Ambulansflyg.

Svenskt Ambulansflyg är med ordern på PC-24-flygplan den första europeiska kunden som köper jetflygplanet i ambulansutförande. De sex flygplanen kommer att baseras på Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter och på Umeås flygplats med två flygplan samt tillhörande personal på varje bas.

”Jag är mycket glad över att se den första ambulansoperatören i Europa som väljer att köpa PC-24. Den högst proffesionella utvalsprocessen visar att PC-24 är ett perfekt flygplan för ambulansflygningar”, säger Oscar J. Schwenk, styrelseordförande hos Pilatus om det svenska köpet.

Foto: Pilatus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.