Norwegians juli: Kabinfaktorn ökar och tillväxten planar ut

Norwegians trafiksiffror för juli visar att över 3,7 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget och kabinfaktorn var på 93,5 procent, upp något, samtidigt som tillväxten enligt plan avtar.

Totalt flög 3 714 432 passagerare med Norwegian i juli och den totala trafiktillväxten ökade med sex procent och kapacitetstillväxten ökade med fem procent.

Norwegians långdistansflygningar har haft en kapacitetsökning på 20 procent jämfört med föregående år och en kabinfaktor på 94 procent. Antalet amerikanska resenärer fortsätter att öka. I juli var cirka hälften av passagerarna på flygningar mellan USA och Europa amerikaner.

”Trafiksiffrorna visar att tillväxten planar ut, helt enligt vår strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet efter en period med kraftig expansion och betydande investeringar. Siffrorna visar även att passagerarna reser längre och att planen är mer fullbelagda, vilket betyder att allt fler väljer Norwegian när de ska ut och resa, framför allt på interkontinentala resor”, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

I juli levererades en fabriksny Boeing 787 Dreamliner till Norwegian och under månaden har bolaget minskat CO2-utsläppen från 68 till 67 gram per passagerarkilometer jämfört med samma månad förra året. Med en genomsnittsålder på 3,8 år har Norwegian en av de mest bränslebesparande och miljöanpassade flygplansflottorna i världen.

Norwegian genomförde 99,2 procent av de planlagda flygningarna i juli och punktligheten var på 68,1 procent. Punktligheten påverkades negativt av generella sommarförseningar i europeiskt luftrum och dessutom har bolagets inhyrning av ersättningsflyg påverkat punktligheten negativt.

(Foto: David Peacock)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.