Mer Business Class på SAS nya A350

SAS nya Airbus A350 som ska börja flyga i januari nästa år på bolagets linjenät kommer att ha tolv färre stolar i ekonomiklass än planerat på grund av fler platser i Business Class.

När SAS år 2013 beställde åtta nya Airbus A350-900 var tanken att flygplanen skulle inredas med 308 stolar, men när leveransen av bolagets första A350 nu närmare sig har det minskats ner till 300 stolar.

Detta då Business Class-avdelningen utökats med fyra stolar och då har tolv Economy Class stolar också tagits bort. Den justerade konfigurationen innebär att det kommer finns 40 stolar i Business Class, 32 i SAS Plus och 228 i SAS ekonomiklass Go.

SAS danska presschef Mariam Skovfoged skriver i ett mail till check-in.dk att SAS Business Class-produkt är populär och ofta slutsåld och därför vill man kunna erbjuda sina kunder fler platser i Business Class när de nya A350-flygplanen kommer.

Planerad premiär för SAS A350 är i nuläget den 28 januari 2020 på sträckan Köpenhamn-Chicago O´Hare.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.