American tar första steget in i Afrika

Under nästa sommar kommer American Airlines att börja flyga till Afrika och första destination på kontinenten blir Casablanca där Oneworld-kollegan Royal Air Maroc har sin största hubb.

Den 4 juni år 2020 kommer American Airlines till Afrika och lanserar sin första destination som blir marockanska Casablanca. American ska flyga till Casablanca från Philadelphia tre gånger i veckan under nästa sommar med Boeing 757.

Valet av första destination i Afrika faller sig ganska naturligt då Casablanca är Oneworld-kollegan Royal Air Marocs hubb vilket öppnar för vidare förbindelser i Afrika från Casablanca enligt American Airlines vice chef för linjenätet Vasu Raja. Raja säger också i en podcast från American Airlines att Casablanca är det första steget för flygbolagets expansionsplaner i Afrika.

Under sommartidtabellen nästa år kommer American Airlines även att utöka sin närvaro i östra Europa med nya flygningar från Chicago till Krakow, Budapest och Prag med Boeing 787-8 Dreamliner.

(Foto: Venkat Mangudi)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.