Sju nya långlinjer för Lufthansa

Lufthansa fortsätter att expandera med fokus på fritidsresande från sina hubbar i München och Frankfurt med flera nya flyglinjer, främst till Nordamerika.

Under sommartidtabellen år 2020 satsar Lufthansa på fritidsresenärer och lanserar en rad nya flyglinjer från München och Frankfurt. Nya flyglinjer från Bayern-hubben går till Bangalore, Orlando, Las Vegas, Detroit och Seattle. Från Frankfurt kommer Lufthansa att börja till flyga till Anchorage, Alaska och Phoenix under sommaren nästa år.

Majoriteten av samtliga nya flygningar kommer att flygas av Eurowings med Airbus A330 som har plats för 270 passagerare. Flygningarna från München till Bangalore, Detroit och Seattle kommer dock att flygas av Lufthansas egna Airbus A350.

”Med de nya linjerna under sommaren år 2020 från München och Frankfurt visar vi ännu en gång på hur vi kan kombinera styrkan av två flygbolag där våra kunder kan dra nytta av en rad produkter för semesterresande och familjer. Detta bland annat med en fräsch, modern och innovativ ombord-produkt från Eurowings kompletterad med Lufthansas marknadsföring och säljkraft.” säger Thorsten Dirks VD på Eurowings.

Lufthansas strategi att låta dotterbolaget Eurowings flyga långlinjer från moderbolagets hubbar syns redan nu och till vintertidtabellen kommer Eurowings att flyga i samarbete med Lufthansa till Barbados, Mauritius, Las Vegas samt Windhoek från Frankfurt.

(Foto: Tomás Del Coro)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.