Boeing fäller ihop vingen på bred trippelsjua

Boeing har nu demonstrerat sin hopfällbara vinge på ett Boeing 777-9-flygplan som ska möjliggöra att det nya flygplanet kan använda den befintliga flygplatsinfrastrukturen runt om i världen.

Under ett marktest med en Boeing 777-9 har den amerikanska flygplanstillverkaren för första gången demonstrerat sin hopfällbara vingtipp som gör att vingspannet minskas från 72 till 65 meter. Ett vingspann på 65 meter gör att flygplanstypen får plats på de befintliga uppställningsplatserna runt om på världens flygplatser och kan använda befintlig infrastruktur.

Boeing redovisade även för FAA att den nya vingtippen inte har möjlighet att fällas ihop under flygning med de krafter och luftströmmar som påverkar vingen, som ett steg i certifieringsprocessen av flygplanstypen.

I nuläget har Boeing nio kunder på Boeing 777 X som är vidareutvecklingen av Boeing 777-familjen, och lanseringskund är i nuläget Lufthansa. Totalt har Boeing fått in beställningar på 325 stycken B777 X i olika varianter.

(Foto: Dan Nevill)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.