Thai dumpar Stockholms-linje

Till den kommande vintersäsongen kommer Thai Airways inte att återkomma med direktflygningar mellan Stockholm och Phuket efter sex år på sträckan.

Thai Airways har beslutat att inte återkomma med direktflygningar mellan Stockholm Arlanda och Phuket till den kommande vintern. Det thailändska flygbolaget har tidigare trafikerat sträckan med både Boeing 747 och Boeing 777, men nu blir det endast flygningar från Köpenhamn direkt till Phuket under vintersäsongen från Skandinavien.

Thai Airways har under de senate åren fått konkurrens från Norwegian på sina Thailand-linjer från Skandinavien och den gångna vintern minskade bolaget kapaciteten på Phuketlinjerna från Stockholm och Köpenhamn från Boeing 777-300ER till Boeing 777-200.

Under vintertidtabellen 2018/2019 fick Thai Airways indirekt konkurrens på Phuketlinjerna från Norwegian då det norska lågprisflygbolaget började att flyga till Krabi från Köpenhamn, Stockholm och Oslo. Samtliga tre linjer till Krabi kommer även att flygas under den kommande vintern.

(Foto: Masakatsu Ukon)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.