Pilotstrejk hos Ryanair närmar sig

Två strejker bland Ryanairs brittiska piloter är planerade att genomföras under två två dagarsperioder i slutet på augusti och början av september vilket kommer att påverka flygbolagets linjer till och från de brittiska öarna kraftigt.

Mellan den 22 augusti klockan 00.01 till klockan 23.59 den 23 augusti samt mellan den 2 september klockan 00.01 till klockan 23.59 den 4 september planerar Ryanairs brittiska piloter att strejka. Den första perioden sammanfaller dessutom med en strejk planerad inom British Airways för högre löner den 23 augusti.

Det brittiska pilotfacket, Balpa, röstade för en strejk med resultatet 72 procent för en strejk och enligt facket beror den planerade strejken på många års vägran från Ryanair att förhandla med fackförbunden. Den kommande strejken handlar bland annat om pensioner, försäkringar, förmåner och en rättvis samt konsekvent lönesättning.

Strejkerna kommer, om de blir av, främst att påverka Ryanairs flygningar till och från bolagets brittiska baser då det endast är de brittiska piloterna som ska strejka. Enligt The Sun kan mellan 33 och 50 procent av de brittiska flygningarna ställas in och minst 350 000 resenärer påverkas.

I Sverige kan Stockholm Skavsta, Göteborg Landvetter och Stockholm Västerås komma att påverkas av strejkerna.

(Foto: Michal Osmenda)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.