Det danska inrikesflyget snart i populär sökmotor för kollektivtrafik

Det danska inrikesflyget tar under hösten steget in i Danmarks kollektivtrafiks sökmotor Rejseplanen.dk. Både flygbolag och flygplatser förväntar sig dock ingen ökning av passagerare när flygningarna blir synligare.

I början av oktober kommer det danska inrikesflyget att synas i Rejseplanen.dk som är en populär sökmotor för kollektivtrafik i Danmark. Beslutet om att även inrikesflyget ska finns med i sökmotorn togs av Danmarks tidigare regering och syftet är att öka synligheten för inrikesflyget.

Rejseplanen kommer också kunna visa flygstatus i realtid på samtliga danska inrikeslinjer som flygs av SAS, Norwegian, DAT och Alsie Express. Till en början kommer dock denna funktion ändat att vara tillgänglig på flygningar mellan Köpenhamn och Bornholm, Aalborg samt Aarhus.

Även om det danska inrikesflyget snart blir mer lättillgängligt för resenärer att boka och se innebär dock inte att det kommer ske en massiv ökning av resande på inrikeslinjerna spår både flygbolag och flygplatser i Danmark. Per Henriksen från Branschföreningen Dansk Luftfart säger till check-in.dk att man förväntar sig en marginell trafiktillväxt i det korta loppet men att integreringen i Rejseplanen ska visa att flyget tillhör den samlade kollektivtrafiken i landet.

(Foto: News Øresund/Johan Wessman)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.