LOT bygger vidare på hubb i Budapest

Fem destinationer blir tolv när LOT Polish Airlines expanderar i Budapest och bygger vidare på en hubb i den ungerska huvudstaden som idag domineras av lågprisflygbolag.

En ny långlinje och sex nya europeiska linjer är resultatet av LOTs planer på att bygga en hubb på Budapest flygplats, något som Ungerns huvudstaden saknat sedan år 2012 då Malev gick i konkurs. Istället har lågprisflygbolagen tagit över i Budapest och idag är det främst Wizz Air och Ryanair som dominerar.

LOT ser dock potential i Budapest och idag flyger man redan till New York, Chicago, Warszawa, Krakow och London City från Ferenc Liszt-flygplatsen. Men nu väntar alltså expansion och den 22 september början man att flyga en ny långlinje till Seoul med Boeing 787 Dreamliner tre gånger i veckan. Dock kommer flygningarna till Chicago att endast flygas sommartid och New York-flygningarna minskas från fyra till tre avgångar i veckan.

Under nästa år fortsätter dock LOT expansionen och den 30 mars kommer LOT att börja flyga från Budapest till Sofia, Prag, Belgrad, Stuttgart, Bukarest och Bryssel vilket innebär att man kommer upp i totalt tolv direktdestinationer.

Samtliga nya linjer ska flygas med tolv avgångar i veckan förutom Stuttgart som får en daglig avgång. För de nya linjerna kommer fyra Embraer 190/195 att baseras i Budapest. Samtidigt som LOT stärker sitt direktutbud från Budapest feedar man också resenärer från Budapest till sin huvudhubb i Warszawa med flera dagliga flygningar.

(Foto: Pedro Aragão)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.