Lista: Flyglinjerna som inbringar störst intäkter

OAG har sammanställt de flyglinjer som ger flest intäkter för flygbolagen och det är British Airways London-New York-linje som ligger i topp följt av en australiensisk inrikeslinje.

Konkurrensen mellan världens flygbolag om passagerarna har kanske aldrig varit så hård som den är idag, men det finns fortsatt flyglinjer där flygbolagen får in miljardbelopp varje år trots stor konkurrens. Ett exempel är British Airways flygningar mellan London Heathrow och New York som under ett år inbringar 1,16 miljarder dollar för det brittiska flygbolaget. Det innebär att flygbolagets linje till The Big Apple är den flyglinje som inbringar mest intäkter i hela världen enligt data från OAG.

Tvåa på listan kommer Qantas och bolagets flyglinje mellan Sydney och Melbourne som årligen ger 861 miljoner dollar i intäkter. Konkurrensen på sträckan står mellan Qantas och Virgin Australia samt deras respektive dotterbolag Jetstar respektive Tigerair.

På tredje plats återfinns Emirates flyglinje Dubai-London Heathrow följt av Singapore Airlines Singapore-London Heathrow och United Airlines flyglinje från San Francisco till Newark. Sammantaget är London Heathrow med på fem av de tio mest intäktsbringande flyglinjerna och Singapore Airlines är det enda flygbolaget som lyckas få med två flyglinjer på topplistan.

Flyglinjerna med störst intäkter

  1. British Airways, London Heathrow-New York JFK, 1,16 miljarder dollar
  2. Qantas, Sydney-Melbourne, 861 miljoner dollar
  3. Emirates, Dubai-London Heathrow, 796 miljoner dollar
  4. Singapore Airlines, Singapore-London Heathrow, 736 miljoner dollar
  5. United Airlines, San Francisco-Newark, 689 miljoner dollar
  6. American Airlines, Los Angeles-New York JFK, 662 miljoner dollar
  7. Qatar Airways, London Heathrow-Doha, 639 miljoner dollar
  8. Cathay Pacific, Hong Kong-London Heathrow, 605 miljoner dollar
  9. Singapore Airlines, Sydney-Singapore, 550 miljoner dollar
  10. Air Canada, Vancouver-Toronto, 541 miljoner dollar

(Foto: Eric Salard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.