Göteborg tappar 25-årig flyglinje till Danmark

Efter drygt 25 år har Sun Air of Scandinavia slutat att flyga mellan Göteborg och Aarhus då flygplansflottan inte passar linjen längre och det finns bättre möjligheter att tjäna pengar ute i Europa.

Den 1 november år 1993 började danska Sun Air of Scandinavia att flyga mellan Aarhus och Göteborg, men efter drygt 25 år har flygbolaget nu slutat att flyga sträckan enligt check-in.dk.

Orsaken till nedläggningen är att flygbolaget bantat antalet flygplanstyper i flottan vilket innebär att man har för stora flygplan för efterfrågan på Göteborg-Aarhus.
Fram till och med april under förra året flög Sun Air med en Jetstream 31 som har plats för 19 passagerare mellan städerna, men under det senaste året har det varit den betydligt större och kostsammare Dornier 328JET med 32 stolar ombord som trafikerat den korta sträckan.

Det har alltså inte varit ekonomiskt hållbart för Sun Air att fortsätta flyga Aarhus-Göteborg och den Dornier som flugit på sträckan kommer nu att flyttas till Tyskland och flyga från Friedrichshafen där Sun Air etablerat en bas med flygningar till Hamburg, Düsseldorf och Toulouse.

För Aarhus flygplats del är nedläggningen av flygningarna till Göteborg fortsättningen på en negativ trend då flygplatsen tappat flyglinjer till både Berlin och Prag under året.

(Foto: Transport Pixels)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.