Norwegian stänger ner samtliga långlinjer från Irland

På grund av bristande lönsamhet väljer Norwegian att lägga ned samtliga långlinjer till Nordamerika från Irland, vilket också innebär att man bara kommer trafikera två New York-flygplatser framöver.

I Norwegians strategi att gå från expansion till lönsamhet har nu samtliga flyglinjer från Irland till Nordamerika strukit med efter beslutet att sluta flyga de kvarvarande linjerna den 15 september.

Det rör sig om flyglinjer från Dublin till Hamilton, ON, New York-Newburgh och Providence, samt från Shannon till New York-Newburgh och Providence som nu försvinner. Den största faktorn till att linjerna inte behålls när det är fokus på lönsamhet beror på flygförbudet på Boeing 737 MAX.

Flygförbudet har inneburit att Norwegian dels tvingats flyga med egna B737-800 med viktbegränsningar för att klara av räckvidden och dels hyrt in kostsamma wet-lease flygplan för att kunna upprätthålla flygningarna från Irland.

Beslutet att lämna långlinjeflygningarna från Irland innebär också att Norwegian slutar att flyga till Newburgh-flygplatsen som räknas som en New York-flygplats och kvar för Norwegians del i New York blir JFK samt Newark-flygplatserna. Kvar på Irland blir Norwegian med flygningar till Stockholm, Oslo och Köpenhamn från Dublin.

(Foto: Atle Straume)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.