Konkurser innebar svag juli för Kastrup

Två flygbolagskonkurser var en av huvudorsakerna till att Nordens största flygplats, Kastrup visade på tillbakagång på 1,2 procent under juli månad.

Konkurserna för WOW Air och Primera Air har gjort att Köpenhamns flygplats Kastrup visade på en negativ passagerarutveckling under juli med 1,2 procent färre passagerare jämfört med samma månad föregående år.

Anledningen till att de båda konkurserna påverkar Kastrup så pass mycket är att det tomrum som flygbolagen lämnade efter sig inte har lyckats fyllas upp av andra flygbolag under juli i år. Detta i kombination med relativt bra väder i juli har gjort att Kastrup hanterade 38 000 färre resenärer i juli. Även bra väder under förra sommaren bidrar till att färre väljer att boka resor nästkommande sommar enligt Kastrups VD Thomas Woldbye.

Sammantaget för hela 2019, januari-juli, visar Kastrup på en tillbakagång med 0,3 procent och hittills i år har drygt 17,5 miljoner resenärer använt flygplatsen. Stockholm Arlanda hamnar dock ännu en bit efter med närmare 15 miljoner resenärer januari-juli 2019 vilket är en minskning med 5 procent jämfört med samma period år 2018.

(Foto: Tomasz Sienicki)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.