SAS börjar flyga till Scandinavian Mountains

SAS tillför de tre första internationella destinationerna till Scandinavian Mountains Airport med flygningar till London, Köpenhamn och Aalborg med start under nyårshelgen.

Under den kommande vintersäsongen kommer SAS börja flyga direkt från Köpenhamn, Aalborg och London till den nya flygplatsen i Sälen, Scandinavian Mountains Airport. Från nyårshelgen och fram till påsk nästa år kommer SAS erbjuda totalt fyra nya veckofrekvenser till och från Scandinavian Mountains.

Linjen till Köpenhamn kommer att flygas två gånger i veckan medan Aalborg (fr. 29 dec) och London (fr. 28 dec) får en avgång i veckan på söndagar respektive lördagar. Flygningarna till Köpenhamn kommer SAS att flyga på torsdagar och söndagar från den 29 december.

”Det är mycket glädjande att SAS kan erbjuda de första internationella rutterna till den nya flygplatsen. Korta restider, attraktiv tidtabell i kombination med fantastiska möjligheter till skidåkning och andra vinterupplevelser i de svenska och norska fjällen, är något många efterfrågar”, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

Flygtiden från Köpenhamn och Aalborg till Sälen/Trysil är cirka 1 timme och 20 minuter, medan flygningarna från London tar drygt två timmar. SAS kommer att trafikera Scandinavian Mountains Airport. De nya linjerna kommer att flygas med SAS nya Airbus A320neo-flygplan, som är marknadens tystaste och mest bränslesnåla plan och reducerar koldioxidutsläppen med upp till 18 procent.

Sedan tidigare är det klart att BRA inviger Scandinavian Mountains Airport den 22 december med flygningar till Malmö, Stockholm, Göteborg, Växjö samt Ängelholm Helsingborg under vintersäsongen.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.