Delta knyter Korean Air närmare sig

Delta Air Lines har nyligen utökat sitt ägandeskap i Skyteam-kollegan Korean Air och man har som mål att fördubbla innehavet enligt en investeringsplan som det amerikanska flygbolaget tillkännagav i juni.

Delta Air Lines utökar sin närvaro i kulisserna i Sydkorea genom att utöka sitt innehav i ett av Korean Airs moderbolag Hanjin-KAL från 4,3 till 5,13 procent. Samtidigt är detta bara en liten del i Deltas investeringsplan då man totalt vill utöka sitt ägandeskap av moderbolaget till 10 procent.

Hanjin-KAL äger 29,9 procent av Korean Air som precis som Delta är medlem i Skyteam-alliansen. Övriga procent av Korean Air tillhör investerings- och pensionsfonder.

På grund av Deltas utökande andel i Hanjin-KAL har processen med en ny styrelseordförande i bolaget också fått en ny väg då den tidigare ordförandens son nu tagit över. Tidigare ska Hanjin-KAL haft problem med sitt management och deras kompetens att ”försvara sig” mot hedgefonder enligt ch-aviation.

(Foto: formulanone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.