Air Tanzania på väg till Europa

Under nästa år kommer av allt att döma Air Tanzania tillbaka till Europa och då med direktflygningar till populära Kilimanjaro på väg till landets huvudstad Dar es Salaam.

Efter 19 års frånvaro är det mycket som talar för att Air Tanzania återvänder till Europa och då till London Gatwick, efter att man säkrat start- och landningstillstånd på den brittiska flygplatsen.

Air Tanzania planerar att flyga från London direkt till populära Kilimanjaro och därefter fortsätta till Tanzanias huvudstad Dar es Salaam. Flyglinjen ska trafikeras med tre avgångar i veckan, på onsdagar, fredagar och söndagar med en Boeing 787 Dreamliner.

”Vi har fått våra första slottar men inte tillåtelse att trafikera sträckan. Vi är nu i en inledande fas av ansökningen om att erhålla flygtillstånd”, säger Air Tanzanias VD Ladislaus Matindi till The Citizen rapporterar check-in.dk.

Steget till Europa är dock inte helt naturligt för flygbolaget sett till dagens linjenät som  nästintill uteslutande består av inrikesflygningar i Tanzania. Flygplansflottan består av två Airbus A220-300, en Boeing 787 Dreamliner men ytterligare en som levereras i november, en Bombardier Dash 8 Q300, tre Dash 8Q400 och en Fokker 50.

(Foto: The East African)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.