Tekniska problem för två BRA Avro-flygplan under lördagen

En Avro RJ 100 och en Avro RJ85 från BRA tvingades under lördagsmorgonen att landa på Malmö Airport efter motorbortfall på båda flygplanen.

Under lördagsmorgonen startade en Avro RJ 100 samt en Avro RJ85 från Göteborg med destination Split respektive Kefalonia i Grekland. Båda flygningarna slutade dock på Malmö Airport då båda flygplanen drabbades av tekniska problem.

Enligt flera medier har båda flygplanen drabbats av motorbortfall på en av fyra motorer som de båda flygplanstyperna har och därför har piloterna valt att landa på Malmö Airport där BRA har sin tekniska bas för Avro-flygplanen.

SE-DSU
Avro RJ 100 SE-DSU. (Flightradar24.com)

Flygningen från Göteborg till Split med en RJ 100 (SE-DSU) vände till Malmö norr om Berlin och cirklade ett antal varv ovanför Malmö Airport, troligtvis för att göra av med tillräckligt bränsle för att kunna landa, och landade strax innan klockan 09.50.

SE-DJN
Avro RJ 85 SE-DJN. (Flightradar24.com)

 

 

 

 

På Göteborg-Kefalonia upptäckte däremot piloterna ett problem med en motor på RJ85:an (SE-DJN) kort efter start och man cirklade över nordöstra Skåne samt Malmö Airport i drygt en och en halv timme för att få ner vikten till den maximala landningsvikten innan man landade i Malmö klockan 08.55.

 

 

(Foto: Mike Burdett)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.