SWISS expanderar långlinjerna med nytt flygplan

Med två nya Boeing 777 på väg in i flottan expanderar SWISS sitt långlinjenät med två nya destinationer, en i Nordamerika och en i Asien.

Två stycken Boeing 777-300ER som SWISS köpte under 2018 ska levereras under det första kvartalet nästa år och med det kommer flygbolaget att börja flyga till två nya destinationer, Washington DC samt Osaka.

SWISS kommer att flyga fem gånger i veckan mellan Zürich och Osaka från den 1 mars 2020 och är det enda flygbolaget som då flyger direkt mellan städerna. Samtliga flygningar kommer att genomföras med en Airbus A340-300.

I slutet av mars, närmare bestämt den 29, kommer SWISS även att börja flyga till Washington DC med en daglig flygning. De flygningarna kommer att trafikeras med Airbus A330 som friggörs då SWISS sätter in de nya Boeing 777 på flygningar till Tokyo och Miami på grund av större efterfrågan på de destinationerna.

”Genom att addera Osaka och Washington DC till vårt nätverk erbjuder vi både våra affärsresenärer och fritidsresenärer två attraktiva långlinjedestinationer. Vi är glada över att detta kommer stärka Schweiz som ett land att besöka och göra affärer i samt att våra kunder får ett attraktivare linjenät”, säger SWISS CCO Tamur Goudarzi Pour.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.