Boeings VD: Flygförbudet på 737 MAX ska vara borta innan året är slut

Boeings VD säger återigen att flygplanstillverkaren kommer att leverera den uppgraderade mjukvaran till 737 MAX till FAA för bedömning under september vilket ska innebära att flygförbudet på typen kan hävas innan året är slut.

Boeings VD, Dennis Muilenburg, säger återigen att man förväntar sig att ha 737 MAX åter i trafik under det fjärde kvartalet i år och det speglar även flygbolagens trafikprogram där MAX-flygplanen allt mer har försvunnit från 2019 för att återkomma i början av nästa år.

Enligt Boeings VD kommer man att vara färdiga med den uppgraderade mjukvaran som troligtvis orsakat de båda krascherna med typen som gjort att MAX-flygplanen nu är belagda med flygförbud i september. Då kommer den att lämnas över för utvärdering till FAA för certifiering och går allt vägen tror Boeing att flygförbudet på MAX-flygplanen försvinner under slutet på 2019. Muilenburg säger också i en kommentar att Boeing nu gör allt man kan för att hålla den tidsplanen.

Förutom att uppgradera mjukvaran till styrenheterna på flygplanet har Boeing också haft flertalet möten med operatörer av MAX-flygplanet över hela världen och genomfört många simulatorflygningar med den nya uppgraderade mjukvaran.

(Foto: SounderBruce)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.