Kinesiskt flygbolag sätter in A330 mellan Köpenhamn och Helsingfors

För lite passagerare mellan Köpenhamn och Chengdu gör att Sichuan Airlines sätter in ett stopp i Helsingfors på sträckan vilket gör det möjligt att flyga Airbus A330 mellan de två nordiska huvudstäderna.

Från den 16 september ändrar Sichuan Airlines om på sin linje mellan Köpenhamn och Chengdu när ett stopp i Helsingfors adderas. Det innebär att det två gånger i veckan kommer att bli möjligt att flyga mellan Köpenhamn och Helsingfors med långdistansflygplanet Airbus A330-300 då Sichuan fått ”fifth freedom rights” för den aktuella sträckan.

Anledningen till att Sichuan sätter in ett extra stopp i Helsingfors är att det varit för få resenärer mellan Köpenhamn och Chengdu med en kabinfaktor på så låga siffror som 30-40 procent. Med stoppet i Helsingfors hopppas flygbolaget locka fler asiater till sina flygningar då den finska flygplatsen är en stor hubb för trafik mellan Europa och Asien genom Finnair.

Det nya stoppet kan även komma att locka flygnördar på sträckan då det ges möjlighet att flyga i långdistans Business Class inom Norden. Redan idag är detta möjligt från Stockholm Arlanda till Oslo med Ethiopians Boeing 787 samt mellan Stockholm och Moskva med Singapore Airlines Airbus A350.

Konceptet med att kombinera två destinationer i Europa har Sichuan Airlines redan testat på med framgång på Chengdu-Prag-Zürich och nu hoppas man på liknande framgång i Norden.

(Foto: Mjordan 6)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.