Allt räknas – Icelandair introducerar miljövänliga bestick

För att minska flygets klimatpåverkan arbetar flygbolagen på sina produkter även inne i kabinen och inom kort introducerar Icelandair, som ett av de första flygbolagen i världen, miljövänliga bestick.

Icelandair blir ett av de första flygbolagen att införa miljövänliga bestick innan det europeiska förbudet mot engångsplaster träder i kraft år 2021. De nya besticken kommer att introduceras på Icelandairs flygningar inom de närmaste månaderna.

Besticken är slitstarka och lämpliga för varma och kalla rätter och de samt tandpetaren och förpackningen är tillverkade av majsstärkelse enligt ett pressmeddelande från Icelandair.

Produkter av majsstärkelse ger betydligt mindre utsläpp av växthusgaser under sin livstid än traditionell plast. Det blir ingen nettoökning av koldioxid när de bryts ner, eftersom de växter de är gjorda av absorberar samma mängd koldioxid när de växer. Produkter av majsstärkelse producerar inte heller giftig rök om de förbränns.

Utvecklingen är ett led i Icelandairs miljöpolicy som genomsyrar företagets verksamhet, arbetsplatser och ombord på bolagets flygplan.

(Foto: Icelandair)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.