Strejk närmar sig på Heathrow – 91 flygbolag påverkas

En planerad strejk bland flygplatsanställda på Europas största flygplats under måndagen har stoppats för att förhandlingar mellan fackförbund och arbetsgivare ska kunna fortgå, men kommer ingen lösning under dagen så kommer strejk att utlysas på tisdag.

Flygplatsanställda på London-Heathrow, Europas största flygplats, kan gå ut i strejk på tisdag om fackförbundet Unite och arbetsgivaren inte kommer överens om ett nytt löneavtal under måndagen som tidigare var en planerad strejkdag.

Hittills har närmare 200 flygningar ställts in under måndagen samt tisdag och sju procent av Heathrows passagerare beräknas påverkas av de inställda flygningarna. Dock säger British Airways som är det största flygbolag på London-flygplatsen att man återinsätter inställda avgångar under måndagen.

Tidigare har 4 000 flygplatsanställda, allt från säkerhetskontrollanter till ingenjörer, inom fackförbundet Unite röstat ner ett förslag om löneförhöjningar. Men finns det inget nytt godtagbart förslag på bordet under måndagen ser det ut som att drygt 2 500 arbetare tas ut i strejk under tisdagen vilket berör 91 flygbolag enligt Heathrow-flygplatsen.

(Foto: Warren Rohner)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.